Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οπτική Απεικόνιση

Περιγραφή
Η μονάδα είναι εξοπλισμένη ένα σύστημα Storm 840 για απεικόνιση πηκτωμάτων και ανοσοαποτυπωμάτων. Ο Storm 840 PhosphorImager είναι ένα μηχάνημα πολλαπλών χρήσεων με δυνατότητες ανίχνευσης ραδιενεργών και μη ραδιενεργών μορίων. Οι ερευνητές μπορούν να επιλέξουν τη μέθοδο αυτοραδιογραφίας με χρήση ειδικών screens  που δεσμεύουν την ακτινοβολία των ισοτόπων για να την αποδώσουν τελικά σαν ψηφιακό σήμα (storage phosphor screen autoradiography), τον άμεσο φθορισμό ή το χημειοφθορισμό για τα δείγματα νουκλεϊκών οξέων ή πρωτεϊνών τους.  Η ανάλυση των δεδομένων που συλλέγονται γίνεται με το πρόγραμμα ImageQuant 5.2.

Το σύστημα απεικόνισης LAS-3000, συνδυάζει τεχνολογία CCD κάμερας με απλουστευμένο τρόπο χρήσης και με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζει σημαντικά βελτιωμένη ευαισθησία ενώ επιτρέπει ένα μεγάλο εύρος τροποποιήσεων. Αυτό το σύστημα απεικόνισης είναι ιδανικό για ανάλυση Western blots. Διαθέτει υψηλή ευαισθησία για την ανίχνεσυση πειραμάτων χημειοφωταύγειας και σχεδιάστηκε για να ανταγωνιστεί την ευαισθησία των φιλμ ακτίνων–Χ. Επιτρέπει την ταυτόχρονη λήψη της ψηφιακής εικόνας των δεικτών μάζας και της εικόνας που προκύπτει από το πείραμα χημειοφωταύγειας.

Ένα ηλεκτρικά περιστρεφόμενο φίλτρο 5 θέσεων είναι τοποθετημένο μπρόστα από τον φακό και επιτρέπει την εύκολη επιλογή του κατάλληλου φίλτρου σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα. Επιλέγοντας τη λειτουργία “Image Reader Lite,” ο χρήστης έχει τον έλεγχο τριών τυπικών φίλτρων (605DF40 για EtBr, Y515 για SYBR® Green and 510DF10 για GFP), το τέταρτο φίλτρο είναι για χημειοφωταύγεια και η πέμπτη θέση φίλτρου είναι για πειράματα φθορισμού που καθορίζει ο χρήστης. Επιλέγοντας τη λειτουργία “Reader Image Pro”, ο χρήστης έχει τον πλήρη έλεγχο σε πάνω από πέντε τύπους φίλτρων και θέσεων. Εκτός από τα παραπάνω , το φίλτρο 575 DF20 είναι ειδικό για το πράσινο LED και το φίλτρο R670 για το κόκκινο LED. Ο αριθμός των πηγών φωτός που παρέχει το σύστημα LAS - 3000 έχει αυξηθεί σε έξι και συμπεριλαμβάνει: διαφανοσκόπιο υπεριώδους ακτινοβολίας (UV), λευκό διαφανοσκόπιο, μπλε epi - illuminator και άσπρο epi-illuminator, πράσινo epi-illuminator και κόκκινο epi-illuminator. Με τη λειτουργία “Image Reader Lite”, ο χρήστης έχει πρόσβαση σε πάνω από τέσσερις πηγές φωτός (UV trans-illuminator, white trans-illuminator, blue epi-illuminator, and white epi-illuminator). Με την επιλογή “Image Reader Pro”, ο χρήστης έχει πρόσβαση και στις έξι πηγές φωτός (βλ. ανωτέρω , καθώς και τα πράσινo και κόκκινο epi-illuminator).

 

Σταθμός απεικόνισης Fujifilm LAS300 CCD
Σταθμός απεικόνισης ισοτόπων και φθοριζουσών ουσιών Storm 840  PhosphorImager 

 

Σύστημα αποτύπωσης πηκτωμάτων αγαρόζης Μονάδα 1
Σύστημα αποτύπωσης πηκτωμάτων αγαρόζης Μονάδα 2

Εξοπλισμός
Το σύστημα απεικόνισης Storm 840 της εταιρείας Molecular Dynamics (GE Healthcare, πρώην Amersham Biosciences) αποτελείται από ένα μηχάνημα σάρωσης  Storm 840, μία φωτεινή τράπεζα για διαγραφή του σήματος από τα  ειδικά screens και έναν Η/Υ για αποθήκευση και ανάλυση των δεδομένων που συλλέγονται.

Storm 840 & ImageQuant TL από την GE Healthcare
Πρόκειται για σύστημα απεικόνισης μεγάλου format για αυτοραδιογραφία χωρίς τη χρήση film και για  φθορισμό ή χημειοφθορισμό.
Η απεικόνιση της αυτοραδιογραφίας βασίζεται στην τεχνολογία PhosphorImager. Ειδικά screens, επικαλυμμένα με κρυσταλλικό πλέγμα κατάλληλων μορίων,  δεσμεύουν την ακτινοβολία που εκπέμπουν τα ισότοπα και να την αποδίδουν κατά τη σάρωση σα ψηφιακό σήμα.
Η απεικόνιση με βάση τον άμεσο φθορισμό χρησιμοποιεί χρωστικές που διεγείρονται από μπλε (450nm) ή κόκκινο (635nm) φως και επιτρέπει τη γρήγορη και ακριβή ποιοτική ανάλυση και ποσοτικοποίηση.
Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του συστήματος εξασφαλίζουν αποτελέσματα ακριβή, ποιοτικά κατάλληλα για δημοσίευση ήδη από την πρώτη έκθεση.  

Fuji (LAS 3000 Imager)

Άτομο επικοινωνίας  (για Storm 840)

Όνομα Niki Gounalaki
Τηλέφωνο +30-2810-391150
Email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αριθμός Δωματίου A109

Άτομο επικοινωνίας (για LAS 3000 Imager)

Όνομα Marina Koukaki
Τηλέφωνο +30-2810-391167 (εργαστήριο),
+30-6944746766 (κινητό)
Email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αριθμός Δωματίου A202

 

© Copyright 2018 | FOUNDATION FOR RESEARCH & TECHNOLOGY - HELLAS | All rights reserved.